top of page

Danas starta drugi KK Diadora Open

Na vanjskim terenima Športskog centra Višnjik danas počinje Drugi KK Diadora Open. Entuzijasti su ovogodišnji turnir proširili te će on trajati šest dana, od 20. do 25. svibnja, zaključno s godišnjicom smrti najvećeg Zadranina i entuzijasta - Krešimira Ćosića. Cijeli događaj zamišljen je u tri dijela i započet će U13 natjecanjem, nastaviti seniorskim turnirom lokalnog karaktera s kojeg će finalisti dobiti pozivnicu za petak i subotu, kada će se odigrati završnica pod FIBA-inom ingerencijom.


Za U13 natjecanje prijavljeno je deset sastava: Crna munja, Dream Team, Indijanci, Jaslice, Mišani, Oluja, Ratnici, Stanovi, Štakori, Vlado Bagat. Sastavi su svrstani u dvije skupine a prvu utakmicu danas s početkom u 16:20 sati odigrat će Jaslice i Štakori te je finale u srijedu u 18:40 sati - cjelokupan raspored može se naći na službenim stranicama www.kkdiadora.com, kao i na facebooku kluba.


Seniorski turnir otvorit će danas u 19:40 Tripla i Adriatik. Uz njih tu je još 20 sastava koji su podijeljeni u šest skupina: Iskusni dabrovi, Thin Blue Line, Doktori, Kampo Kaštelo, Svi u 1, 1 u sve, Smiljevac UTD, Bude Borjan, A što bi tribali, X Factor, Mackovi puleni, HU Antonio Jurjević, Nean pojma, Grintavi, Brodarica, Prijestup, 3,4 punta, Staro gvožđe, 300, Profesori i Otpisani te je finale predviđeno za četvrtak u 22:20 sati. Prva tri sastava gradskog seniorskoga turnira dobit će novčane nagrade, a sve momčadi iz sva tri dijela turnira dobit će prigodne darove.


Pobjednik trećega dijela turnira, za koji su se uz najjače hrvatske i zadarske momčadi već prijavila četiri snažna sastava iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, a očekuje se i najjači slovenski 3x3 sastav, dobit će novčanu nagradu od 1000 eura, pripadajuće FIBA-ine bodove i ulaznicu na jedini Challenger u Hrvatskoj, jedan od najjačih 3x3 turnira u Europi, onaj u Lipiku, kojeg je Središnji državni ured za sport kategorizirao među 21 vrhunsku sportsku manifestaciju koju će to najviše državno tijelo za sport sufinancirati.


U ponedjeljak i utorak prve utakmice predviđene su za 16:20 sati, u srijedu i četvrtak za 17 sati te bi te dane turnir trebao trajati do 23 sata, a satnica i raspored za petak i subotu bit će objavljeni naknadno. Sve dane turnira organizatori, koji su prošle godine sjajno organizirali turnir kojega su podržali mnogi poznati i koji je okupio iznimno velik broj gledatelja, osigurali su i primjerene aktivnosti izvan terena. U subotu je predviđen nastup Tornadela, predstavljanje knjige „Baš je fora Diadora“ Davida i Nebojše Gunjevića te će nakon odigranog finala i dodijeljenih nagrada sudionike obasjati dugi i bogati vatromet.



bottom of page