top of page

Dvozlatne uzimaju ozbiljno

Kako je izreka Ne valja plakati za prolivenim mlijekom vanvremenska pokazao je susret Diadore sa Sveučilištem u Zadru gdje su dvozlatni još jednom demonstrirali zavidno košarkaško umijeće - da nije bilo poraza u Sukošanu, gdje je osim Anđela Ivanova podbacila cijela momčad, pristup protiv Solina i Sveučilišta sigurno bi bio bitno slabiji. Ovako su dvozlatni presolili snažnom Solinu i napojili se radosti nad za njih trenutno nejakom sveučilišnom mladosti pa su iza pobjede u gostima za nekoliko dana zasjeli na sam vrh prvenstvene ljestvice.


A u maloj dvorani na Višnjiku u susretu sa Sveučilištem sve je u prošli utorak bilo baš kako treba biti. Puna dvorana, gledatelji koji su došli pogledati svoje bliske i drage, mnogo poznatih lica i utakmica puna ritma u kojoj se imalo što vidjeti. I sve tvoja dica - ne nadničari, ni podobni, ni novčana netransparentnost što me kao poreznog obveznika košta vriće para koje bi se mogle puno pametnije potrošiti jer gdje god se okreneš svugdje možeš vidjeti potrebu.


Jedna od glavnih snaga dvozlatnih kapetan je Tomislav Troskot i kad nakon prve četvrtine susreta sa Sveučilištem više nije ulazio u igru pobojali smo se ozljede te je fan dvozlatnih do nas konstatirao kako je bitno neka je Trole tu: Da ih malo poplaši. Nasmijao sam se jer sam se sjetio jednog strašila - no sjećam ga se još iz kadeta kada je imao srce kao kuću i ako bude ustrajno trenirao teško će ga držati i oni iz puno viših liga. A da se dvozlatni ne percipiraju samo kao entuzijasti već i kao košarkaški znalci pokazuju Jazine, koje će u srijedu na Bilom Brigu u Kupu dočekati puna dvorana. Oni su zatražili i dobili šuterski trening u dvorani u kojoj dosad nisu igrali, pokazujući punu ozbiljnost i veliki respekt prema protivniku.


Nebojša Gunjević


Foto: ŠC Višnjik

203 views
bottom of page