top of page

Dvozlatni i novi entuzijazam

Kraj škole na Bilom brigu jedva sam uspio parkirati, što nisam očekivao jer nakon prve godine entuzijazam obično presahne, a Dvozlatni su na tribini više imali i 50 gledatelja više u odnosu na svoju prvu godinu. Kada na sportskom događaju imate 150 gledatelja, 50 % više od prosjeka prošle godine, morate biti zahvalni jer u sportu u Zadru toliko gledatelja rijetko gdje ima.

#Entuzijasti oko sebe okupljaju nove ljude i nakon susreta sam dobio statistiku koju je napravio Darijan Jančijev, kao kad sam na utakmici ABA-lige, a snimatelj Senad Tokić omogućio je zainteresiranima praćenje utakmice kod kuće te je komentator Duje Popović o svemu izvješćivao publiku. Donat Vidov novi je službeni predstavnik Diadore, a i službeni fotograf Tomislav Pećarić. U pripremnom periodu Diadora je očito napravila dobar posao jer su nam se činili tjelesno spremniji i igrački homogeniji nego prošle godine. Pomoćni trener Darko Melnik kaže kako su naporno radili i kako se iz treninga u trening vidjelo kako igrači napreduju. Kondicijski trener David Zubčić zaslužan je što su Dvozlatni na početku sezone očito trkački moćni, iz čega je proizašla koncentracija i smislenost u napadu pa je za Pet bunara naizgled sve završilo porazno.

Veliko ime zadarske košarke, gostujući trener Jure Ružić nije bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi, kod koje vidi puno prostora za napredak. - Zadovoljan sam kako rade i moraju tako samo nastaviti – rekao je Ružić ne želeći nikoga posebno istaknuti.


Večeras je već treće kolo, u 20.30 sati počet će dvoboj Diadore i Pristana. Ovaj put morat ću krenuti ranije jer na slobodno parkirno mjesto uz dvoranu nitko nije preplaćen.

TEKST: Nebojša Gunjević

112 views
bottom of page