top of page

Entuzijastima Pojonsko srce i polufinale Ista

Ivaniševićevski neplanirano #Entuzijasti su protekli vikend ispričali lijepu sportsku priču na najaktivnijem terenu ovoga ljeta, onom malonogometnom. I to u Poljani na Otoku Ugljanu.


S pozivnicom posljednje, osamnaeste momčadi, prvo kroz skupinu smrti s Kašunarima iz Bibinja pa Ugljanom, probijaju se kao prvoplasirani u četvrtfinale protiv momčadi Banje. Golovima Marka Katalinića i Šime Marune osiguravaju prolazak u polufinale gdje teže od očekivanog pobjeđuju mladu i agresivnu ekipu Preka 2:1, uz pogotke najkorisnijeg igrača turnira Jurice Kresovića i ponovno Marune koji je prethodno uspješno sletio iz Moskve.



Finale je donijelo domaćina, kvalitetne Poljance ali i još kvalitetnije Entuzijaste pa se na poluvrijeme otišlo s neodlučenim rezultatom, da bi u nastavku u pet minuta zabili čak tri pogotka i tako stavili točku na i ovogodišnjeg "Pojonskog srca". Završilo je pobjedom Diadore 4:2 a strijelci u ovom povijesnom susretu bijahu Tikulin, Katalinić, (opet) Maruna i Deni Kolega.



Na drugoj strani zadarskog arhipelaga basketaška klapa Mala Rava, većinski sastavljena od igrača KK-a Diadora, ostala je (samo) na plasmanu u četiri najbolja četrdeset trećeg po redu turnira na Istu. Predvođeni trenerom Marjanom Čakarunom, MVPjem slovenskog prvenstva i članom šireg popisa hrvatske košarkaške reprezentacije, kapetanom Tomislavom Troskotom te Kabićem, Marinom, Fatovićem, Melnikom, Marunom (da, da isti taj), Krunešem, Ćuškom i Pedićima Jurom i Marinom, #Entuzijasti su nakon uvjerljivih trijumfa nad Telašćicom i Žverincem pokleknuli protiv Zapuntela poslije teške, rovovske bitke i promašenog šuta za pobjedu. Vrijedi napomenuti kako je natjecanje osvojila momčad domaćeg Ista.


Foto: Ipak samo 'važno je sudjelovati' ove godine.


399 views
bottom of page