top of page

Frane Gazda

Koji Solin? Diadora gori! Druga domaća pobjeda – nastup momčadi s Biloga Briga na najbolji je način sumirao svima dobro znani Frane Gazda. Ali na početku je Diadora bila bez kretanja, probojnosti i ideje u napadu, vezanih ruku i plaha u obrani te je Solin nakon početnih 2:0 brzinski išao na 2:9 i kolega Kapelari predviđao +20 za goste. Nije me začudio jer su domaći izgledali kao u Sukošanu, gdje smo obojica bili i gdje je isto u početnoj fazi susreta Ivica Dujić predvidio laku pobjedu Diadore, koja je tada izgledala puno moćnijom od Sukošana.


Diadora je plus osam imala na 49:41, gosti se vratili na 52:52, ali domaći ponovno idu na 60:52 i tada je Frane, koji je neprestano komunicirao sa sucima i igračima, vršeći pritisak i na publiku te smo prvi put osjećali kako je Bili Brig baš domaći teren, rekao: Samo da nam se ne dogodi Mega! Vidio je Frane kako je Zadar u zadnje dvije minute doživio 0:12 pa nakon plus osam otišao u ponor poraza te je kod jedne dvojbene odluke pitao sudce gdje je domaćinsko suđenje, no Franini su ljubimci dodatno dali gas.


Činilo se u prvoj četvrtini kako će Solin razbiti domaće i da nije bilo iznimno raspoloženog i drsko prodornoga Paola Marčeva, koji je pod košem razgrtao snažne Solinjane i u prvom poluvremenu u svojih velikih petnaest koševa uspio uvrstiti i jednu tricu, Diadora bi u subotu sigurno bila potopljena. Silnu dionicu potom je u drugom dijelu odigrao Matej Segarić, zabivši osam uzastopnih koševa, odvodeći domaće sam na +8, pa se „ukazao“ kapetan Tomislav Troskot sa šest šarlijinskih pogodaka ispod koša kad su se gosti vratili, koji kao da je svima nama na tribinama želio poručiti: Laku Vam i ugodnu noć želim. A uz Franu je s ocem bio i mali Šime Karlić. U pauzama je plesao tako dobro: I love this game.


Nebojša Gunjević



138 views
bottom of page