top of page

Humanitarna utakmica sa Zadrom u Jazinama

Napisao Jure Perišić za Sport023:


Udruga navijača Tornado, Košarkaški klub Zadar i Košarkaški klub Diadora zajedničkim su snagama organizirali humanitarnu utakmicu koju će igrači ova dva zadarska kluba odigrati u petak u 20 sati u legendarnim Jazinama. Dio prihoda ići će za pomoć Udruzi za Down sindrom Zadarske županije, a dio gradskim osnovnim školama za kupnju novih lopti.



Ovom prilikom Zadar će predstaviti momčad za novu sezonu, dok će na veliku scenu po prvi put izaći i igrači iz novooformljenog kluba Diadora koji će ove sezone igrati Drugu hrvatsku ligu jug.


Željko Žilavec, direktor KK-a Zadar:


“Predstavili bi ekipu, a ovo je na jedan način prilika da se obje momčadi predstave za novu sezonu i da s nama bude i naša navijačka skupina Tornado. Zahvaljujem se Tornadu na inicijativi i napravit ćemo sve da cijeli događaj protekne u jednom svečanom tonu.”


Šime Špralja, kapetan KK-a Zadar:


“Drago mi je neizmjerno zbog ove utakmice što ćemo igrati u petak. Ponovno smo u Jazinama, utakmica je humanitrnog karaktera i to protiv novog kluba u gradu. Super je da smo svi skupa u nečemu novom i drago mi je da možemo na neki način pomoći novom klubu u našem gradu i da se svi skupa borimo za jedan veći cilj. Ugodno se osjećam zbog svega u ovom trenutku i nadam se da će Jazine biti pune da i ovi mlađi igrači osjete kakav je užitak igrati u toj dvorani. Pa makar utakmica bila i revijalnog karaktera.”


Vice Genda iz Udruge navijača Tornado Zadar, koja je, podsjetimo, prošle godine dobila nagradu Ponos Hrvatske za svoj humanitarni rad:


“Nastavljamo s humanitarnim akcijama, a ovaj event nam je došao kao odlična prilika za to. Odlučili smo pozvati igrače iz Diadore koji su svi naši prijatelji i poznanici, a oko dvorane nije bilo dvojbe. U Jazinama će atmosferu dizati naši domaći pjevači, a ono što smo mi htjeli je da igrači dožive ono ludilo u dvorani i da znaju da u nama i ove godine imaju najveću podršku. Mi iz Tornada smo spremni za novu sezonu!”


Tomislav Kabić, predstavnik KK-a Diadora Zadar:


“Pokret smo mladih entuzijasta koji smo oformili u ožujku ove godine. Velika nam je čast što je Tornado pozvao upravo nas za ovu humanitarnu utakmicu. Mi smo se i po statutu založili da ćemo određene vrijednosti pokušati implementirati na polju košarke i kroz pokret mladih imati i jedno šire djelovanje u ovom gradu. Pozivam sve mlade da nam se pridruže ukoliko nas prepoznaju kao takve. Naš klub čine lokalni igrači, rekonvalescenti koji zbog ovog ili onog razloga nisu dobili svojih pet minuta u KK-u Zadar. Mišljenja smo da je seniorska košarka u našem gradu u padu i da se puno mladih igrača još kao tinejdžeri ostavljaju košarke. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će promijeniti takav razvoj stvari i da ćemo uspjeti našim igračima dati i onaj pedagoški pristup treningu i igri što mislim da itekako nedostaje.”


Mario Pešut, igrač i trener u KK-u Diadora Zadar:


“Zahvaljujem se svima koji su prepoznali naš entuzijazam. Naš cilj je prvoliti mlade ljude košarci. Ova utakmica je idealna prilika da mladi igrači dožive atmosferu Jazina i mislim da ćemo svi od toga imati jedan veliki plus.”


Klaudija Milin iz Udruge za Down sindrom Zadarske župnije:


“Zahvaljujem se svima koji će sudjelovati u ovoj akciji. Sve što mogu reći je igraj Zadre, igraj Diadora volimo vas mi. Hvala svima još jednom.”


Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 20 kuna u prostorijama Udruge navijača Tornado od 18-23 sata svaki dan do petka a na dan utakmice će se prodavati cijeli dan ispred dvorane Jazine.


Foto: Šime Zelić


41 views
bottom of page