top of page

Novi juniori, novi trener

Početak školske godine, točnije ponedjeljak 6. rujna označio je i početak priprema juniora Diadore. Momčad je ove godine preuzeo Niko Marin, a s pripremama se krenulo na terenima ŠRC Višnjik. Par riječi o početku sezone i mladoj ekipi Diadore dao nam je trener Marin:


"U početku smo se mislili hoće li biti djece ili neće, a evo na kraju ih ima čak 19! S početkom škole počeli smo i mi s treninzima, prvo na Baninama, a onda i u dvorani OŠ Bartol Kašić. Imamo i jedan termin u Jazinama koji nam je ustupila Sonik Puntamika i ovim putem im zahvaljujemo na tome, momcima puno znači trenirati u legendarnim Jazinama. U radu mi pomažu gospoda Rinaldo Galović i Ivica Dokoza, a atmosfera na treninzima je stvarno dobra. Bio sam trener srednjoškolaca iz MIOC-a, ali ovo je nešto potpuno drugačije, s ovim momcima sam tu svaki dan i jedva čekam da krenu utakmice."



Tko su protivnici u novoj sezoni?

Igrat ćemo Dalmatinsku ligu koja počinje u studenom, a osim nas tu su i Voštarnica, Zadar, Puntamika, Šibenka i Split.


Kakav ti je dojam nakon prvih mjesec dana treninga?

Vidim da momci guštaju trenirati, a kad imate momke koji guštaju na treninzima i kao i ja jedva čekaju da sve krene, onda je napredak siguran. Cilj nam je ne samo razviti i poboljšati im košarkaške kvalitete nego i one važnije, ljudske. Mi „stariji“ iz Kluba komuniciramo s njima kroz jedan prijateljski odnos, momci znaju da smo tu za njih kad treba, nebitno radi li se o košarci ili o nečem sasvim drugom. Kroz zdravu i pozitivnu atmosferu na treninzima i utakmicama vjerujem da ćemo uspjeti usaditi im vrijednosti koje su opisane u našem Kodeksu!



Što očekuješ od igrača?

Od prvog treninga pokušavam izazvati u njima nešto što mislim da se posljednjih godina izgubilo, a to je zadarski dišpet i borba za dres. Želim vidjeti borbu na parketu od prve do zadnje sekunde, neovisno o rezultatu. Prvenstveno očekujem rad u obrani, skok za svaku loptu jer od toga sve kreće. Kada to ostvarimo onda će doći i dobra igra i rezultat.


Utakmice ćete igrati na Bilom Brigu?

Da, atmosfera na Bilom Brigu na utakmicama seniora uvijek bude odlična, a želim da to bude tako i s našim mladim košarkašima. Uz borbu kakvu želim i atmosferu u dvorani s pravom se nadam kako ćemo biti težak zalogaj za sve ekipe koje nam dođu u goste.



Riječ za kraj...

Za kraj pozivam sve zadarske košarkaške entuzijaste da poprate i podrže ovu mladu ekipu, a mi ćemo dati sve od sebe da prezentiramo Grad košarke u najboljem svjetlu!

234 views
bottom of page