top of page

OLIMP OSVOJIO DRUGI KK DIADORA OPEN

Na Višnjiku u finalu međunarodnoga turnira KK Diadora Open u novom olimpijskom sportu, košarci 3 na 3, beogradski OLIMP pobijedio je splitske STATISTE 19:15 te tako osvojio tisuću eura, dodatne FIBA-ine bodove i plasman na Challenger u Lipiku. U dinamičnom i iznimno borbenom srazu Dragan Bjelica, Marko Petrović, Vladimir Trajković i Nikola Vujević bili su bolji od Ante Markovića, Tonija Mindoljevića, Ivan Rašetine i Jere Vučice. Poveo je Olimp 4:2, Splićani su izjednačili 5:5 pa poveli 5:6 i 6:7 te je to bilo njihovo zadnje vodstvo. Brzi Beograđani dopustili su samo još dva izjednačenja, kod 9:9 i 12:12. Ključni trenutak zbio se kod rezultata 15:14, kada su Splićani već bili u bonusu i svaki prekršaj značio je dva slobodna bacanja i dodatni protivnikov posjed lopte. Jedan od Statista napravio je tad potpuno nepotreban prekršaj pa od suigrača s klupe zaslužio grubu reakciju. Srbi su ubacili dva slobodna i sve zgotovili tricom za konačnih 19:15.



Bio je to znak da se ugase reflektori i u 21:35 troipolminutni raskošni vatromet obasjao je gradsko nebo i kraj šestodnevnog 3 na 3 turnira, u povijesti grada koji se voli zvati gradom košarke najjačega dosad.


Organizator turnira Tomislav Kabić mogao je na njegovu kraju biti jako zadovoljan:

- Zahvaljujem svim našim entuzijastima, curama i dečkima iz KK Diadore koji su šest dana nakon svojih redovnih poslova radi promocije košarke 3 na 3 kao novog olimpijskog sporta ovdje volontirali. Odlučili smo ove godine napraviti iskorak i u Zadru se prvi put organizirao turnir s internacionalnim sastavima. Hvala splitskim momčadima, G-unitu iz Bara i beogradskom Olimpu, koji su nam došli dati podršku iako smo u tim profesionalnim okvirima premijerni turnir. Uložili smo maksimum truda i povratne informacije fantastične su. Fokus smo ipak stavili na gradski turnir: on je prvi put bio po FIBA-inim pravilima i puno jači nego lani jer su se odazvali svi najjači gradski basketaši te je 21 momčad igrala četiri dana, a košarkaški znalci usvojili su pravila u hodu. I dalje ćemo igrati zadarski basket, on nam je u srcu, ali ovo je budućnost. Velike pohvale i djeci i roditeljima devet U-13 sastava koji su u tri dana oplemenili ovaj turnir. Nadamo se kako će za još malo vjetra u leđa turnir prepoznati i gradski oci. Volje imamo, pokazali smo i određeno znanje i turnir želimo dizati na još veću razinu. Zašto ne jednoga dana kandidirati Zadar za Challenger, kao Lipik, ili za Masters – jedan od najvećih spektakala u tri na tri košarci?


Kada se govori o sudcima, obično to nije dobro. No Roko Hordov i Dino Vukušić zaslužili su svaku pohvalu jer su našli sretan balans između jačeg kontakta i neupitne regularnosti. U pauzi turnira zaplesale su Tornadele, položeno je cvijeće pred Krešin spomenik i predstavljena je knjiga Baš je fora Diadora Davida i Nebojše Gunjevića.



Rezultati:


ČETVRTFINALE

iMoćan - Mackovi puleni 20:12

Staro gvožđe - STATIST 13:21

A2 Jug - Versi 22:8

G-unit - OLIMP 18:21


POLUFINALE

iMoćan - Statist 17:21

A2 Jug - OLIMP 16:22


FINALE

STATIST - OLIMP 15:19



bottom of page