top of page

Poraz od Sukošana

Nakon devet uzastopnih pobjeda, došao je i prvi poraz, i to od vrlo dobre ekipe KK Sukošan. #Entuzijasti su na vrućem gostujućem terenu Sukošana izgubili rezultatom 68:59, te ovim putem čestitamo još jednom KK Sukošanu na zasluženoj pobjedi.

Od početka utakmice vidjelo se da ne igramo svoju igru, odnosno da je Sukošan nametnuo svoj ritam. Prva četvrtina završava rezultatom 20:20 te razloga za paniku nije bilo. Drugi period donosi čvrstinu u obrani, te dosta statične napade, što je ekipi Sukošana odgovaralo jer se ipak radi o jednoj iskusnoj ekipi. Međutim uz sve propuste u obrani, te spori protok lopte u napadu, na poluvrijeme se ide rezultatom 34:31 za domaćina, što je realno i dobar rezultat.

U drugo poluvrijeme domaćin ulazi bolje te diže prednost na najvećih +7 (43:36), no Diadora ubacuje u brzinu više te na kraju treće četvrtine imamo prednost 50:51! Na početku zadnjeg dijela činilo se da će se utakmica prelomiti u našu korist. Kod rezultata 50:53, nekoliko odličnih obrana, od čega dvije Zrilićeve blokade, dale su nadu da se prelomi utakmica. Međutim, nismo ih iskoristili i Sukošan je to kažnjavao. Imali smo nekoliko prilika i kod 55:57, ali lopta nas nije slušala. Sukošan se vratio i poveo i tu smo se istrošili do kraja. Na kraju, utakmica završava rezultatom 68:59 u korist domaćih.

Utakmicu je obilježilo nekoliko čudnih sudačkih odluka, koje su dodatno unijele nervozu i kod domaćina i kod gosta pa tako i njihovih navijača. Međutim, sve je to dio sporta, treba čestitati još jednom Sukošanu na dobroj utakmici i želimo im sreću u nastavku sezone.

Statistički detalj koji je zasigurno presudio utakmicu je čak 19 napadačkih skokova domaćina, dok smo mi imali svega 3.

Diadoru je predvodio Niko Marin sa 16 koševa i 3 skoka uz odličan postotak šuta te sjajnom obranom. Domaćina je predvodio dvoznamenkasti trojac Knežević-Pavić-Zeller.

FOTO: KK Diadora


Mi se okrećemo novim utakmicama, razloga za paniku nema, sezona je duga i uzbudljiva te ima još dosta utakmica. Već u srijedu u zadnjoj utakmici ove godine u goste nam dolazi ekipa KK Mislava. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 21:00 na Bilom Brigu!


SVI NA BILI BRIG!!!

SRIJEDA 21:00

128 views
bottom of page