top of page

Povijesni uspjeh Diadore!


Malo tko se nadao da klub star nešto više od godinu i pol dana može izboriti svoje mjesto u najboljih 16 Kupa Krešimira Ćosića. Redom su "padali" Pristan, Universitas i Samobor, a sada je vrijeme da se jedini Drugoligaš potencijalno susretne sa nekim iz najjače hrvatske Premijer lige.

Pobjedom u drugom krugu Kupa protiv Samobora 76:64, #Entuzijasti su ostvarili povijesni uspjeh!


KK DIADORA 76

KK SAMOBOR 64

(23:19, 20:9, 19:14, 14:22)


Zadar - OŠ Zadarski otoci. Gledatelja 150. Suci: Kardum, Mirčeta, Jurčević


KK DIADORA: Bašić 11, Kovačević 6, Segarić 20, Kabić 8, Grbić, Franov, Zrilić, Marin, Jadrijev 7, Butić 18, Kurta 2, Vidaić 4. Trener: Mario Pešut


KK SAMOBOR: Škara 16, Montana, Gionechetti Prahin 14, Mandalinić 19, Levanić-Kutni 15, Ivanković, Đurinović, Mihalić, Miletić, Paleka Trener: Zdravko Džimbeg



Bila je to itekako zanimljiva utakmica. Otvorio ju je Škara tricom sa 7 metara, uzvratio mu je Segarić, a onda Kabić koš-faulom dovodi Diadoru u vodstvo 8:6. Tad je sve krenulo, velika energija i želja igrača Marija Pešuta, rezultirala je totalnom ludnicom u obrani te se na prvi predah odlazi vodstvom od 4 poena razlike. Druga četvrtina bila je početak kraja što se Samobora tiče. Igrači se bacaju na glavu za svaku loptu, igra se na 200 posto, klupa u elementu, sinergija publike i igrača te neuništiva truba Dominika Peroša, rezultirali su velikom prednošću Diadore na poluvremenu 43:28!


Mjesta za opuštanje nije bilo, ipak se radi o kvalitetnoj ekipi koja svako opuštanje može kazniti. No, igrači su itekako bili svjesni te činjenice pa su u drugom poluvremenu dodatno podigli intenzitet. Odlaze na neuhvatljivih 67:42 i priči je došao kraj. Samobor je pred kraj utakmice malo ublažio poraz te na kraju semafor pokazuje 76:64 za Dvozlatne!

Trener je i ovog puta dao priliku svim svojim igračima, a momčad su predvodili Segarić (20 p, 5 sk, 6 ukr) i Butić (18 p, 9 sk). Valja istaknuti odlične partije Bašića (11 p, 3 sk, 3 ast), Kabića (8 p, 5 sk) te Jadrijeva (7 p) koji je mastrealnom obranu cijelu utakmicu umarao najjače protivničke igrače.


Čestitke ekipi KK Samobora na fer i korektnoj igri te im želimo sreću u nastavku sezone. Nakon teškog tjedna, okrećemo se ligaškim utakmicama, već u nedjelju 20:30 na Bilom Brigu gostuje mlada momčad OKK Dražen Petrović!

Hvala svima na podršci koju nam dajete ovih dana, lijepo je bilo vidjeti sva ta sretna lica !

Zajedno smo #JošJači


FOTOGALERIJA

FOTO: Toni Opačić





bottom of page