top of page

Preko Samobora do Premijerligaša?

Pobjedom protiv prvoligaša AKK Universitasa, košarkaški #Entuzijasti se okreću drugom krugu Kupa Krešimira Ćosića. Ovog puta protivnik je trenutno drugoplasirana ekipa Prve lige - KK Samobor. Momčad koju predvodi zadarski tandem Josip Škara i Luka Žorić će sigurno biti velik zalogaj za Diadoru.


No, dosadašnji tijek sezone pokazuje da momčad Marija Pešuta djeluje kompaktno, agresivno i vrlo dobro posloženo te se itekako imaju čemu nadati. Puno toga može nam reći prvi play Diadore, Matej Segarić, koji je prošlu utakmicu predvodio svoju momčad sa 19 koševa i 13 skokova.


Iza vas je teška utakmica s ekipom Universitasa, komentar na utakmicu?


„Dobro smo se pripremili za njih. Trener ih je dobro skautirao i odlično nas pripremio za utakmicu. Iako su poveli 8:3, mi se nismo opustili te smo im odmah vratili i praktički držali utakmicu do kraja u svojim rukama. Ključna je bila treća četvrtina gdje smo se vratili iz svlačionice skroz opušteni i na krilima naših navijača brzo došli do još veće prednosti i tu se Splićani više nisu mogli vratiti. „


Dosad ste neporaženi te ste upisali 7 pobjeda u isto toliko odigranih utakmica. Kakva je atmosfera u ekipi?


„Malo smo umorni, ali opet nema opuštanja jer smo već dan nakon utakmice odradili trening. Danas ćemo se dobro pripremiti za utakmicu u kojoj zapravo nemamo što izgubiti jer je to ekipa koja je u vrhu Prve lige i sigurno će doći ovdje po pobjedu, za koju se nadam da je neće uspjeti ostvariti."


KK Samobor? Imamo li šanse te na koji način misliš da možemo doći do pobjede ?


„Što se tiče ekipe Samobora, tu je Josip Škara kojeg svi znamo iz Zadra, Mandalinić je također nama poznat, a i sam sam igrao u par navrata protiv njega. Ima tu zasigurno još kvalitetnih igrača koje ni slučajno ne smijemo podcijeniti.„


Poziv navijačima?


„ Nadam se da će se dvorana popuniti do zadnjeg mjesta i da uz njihovo navijanje i podršku možemo doći do pobjede. Ovom prilikom pozivam sve navijače i prijatelje da nas dođu podržati u subotu navečer u 20:45, a mi ćemo im to pokušati vratiti pobjedom te izboriti mjesto u najboljih 16!


SVI NA BILI BRIG!!!

SUBOTA; 20:45


136 views
bottom of page