top of page

Pripreme za Diadora Open i Ljetnu ligu

Od 20. do 25. svibnja na vanjskim terenima Športskog centra Višnjik održat će se drugi po redu KK Diadora Open. Poučeni prošlogodišnjim uspješnim debijem kojim je KK Diadora ujedno i predstavljena javnosti, #Entuzijasti su ovogodišnji turnir odlučili malo proširiti.


Open će trajati šest dana, zaključno s godišnjicom obilježavanja smrti najvećeg Zadranina i entuzijasta - Krešimira Ćosića. Cijeli event je zamišljen u tri dijela i započet će dječjim U13 natjecanjem te će se nastaviti sa seniorskim turnirom lokalnog karaktera iz kojeg će finalisti dobiti pozivnicu za petak i subotu kada će se odigrati završnica pod FIBA-inom ingerencijom. Organizatori su se ove godine osim nagrade od 1000 eura pobrinuli da pobjednik ide na jedan od najjačih 3x3 turnira u Europi, onaj u Lipiku. Uz najjače hrvatske i zadarske momčadi, očekuje se i dolazak jakih međunarodnih ekipa. Prijave se zaprimaju na broj mobitela 098 972 3511 zaključno s 15. svibnja.



Također u planu je Ljetna liga koja se desetljećima igrala u Zadarskoj županiji:


Društvo sportske rekreacije Evala i KK Diadora zajedno će organizirati novi format stare Ljetne lige koja je bila pravi zadarski proizvod. Malo ćemo je revitalizirati, napravljeni su prvi koraci da to oživi. Bit ćemo ustrajni da se Liga po uzoru na američki Rucker Park odigra na jednom mjestu, u ovom slučaju na Mornarici. Igrat će se svaki vikend tijekom srpnja i prvi dio kolovoza u kojem ćemo okruniti prvaka" - izjavio je predsjednik Diadore, Tomislav Kabić.



bottom of page