top of page

Prvi domaći poraz

Nakon 6 domaćih pobjeda u Drugoj ligi Jug, #Entuzijasti su doživjeli prvi domaći poraz od sjajne ekipe Trogira 98:107.



Diadora je napadački solidno otvorila utakmicu, prijetili su sa svih pozicija, mahom preko Butića i Segarića. Međutim, obrambeni pristup nije bio na razini i Trogir je to lako kažnjavao. Ipak, prva četvrtina završava rezultatom 25:20. Ni u drugoj četvrtini, ništa se ozbiljnije nije promijenilo. Vidjelo se da to nije ona momčad, koju smo navikli gledati ove sezone, s čvrstom obranom i brzom tranzicijom. Igralo se dosta divlje i s jedne i sa druge strane, ali na poluvremenu ipak 55:47 za Diadoru.



Ono što je za ekipu Marija Pešuta ove sezone bio "forte", a to je luda i agresivna treća četvrtina, ovoga puta vidjeli smo upravo suprotnu stvar. Gosti su podigli obrambenu agresivnost, odlično trčali u tranziciji i došli do vodstva 61:62. Treća četvrtina ipak završava prednošću domaćina 76:75. Čak 75 primljenih koševa nakon 30 minuta igre, jasno pokazuju koliko obrana ne funkcionira. U zadnjoj četvrtini dolazi do totalnog raspada sistema, i gosti dolaze do najvećih +13. Diadora se vratila na -5, 1:15 do kraja utakmica, međutim snage za više od toga , nije bilo.

Utakmicu su pratile loše sudačke odluke, kojih je bilo na štetu obje strane. Na kraju je to rezultiralo sa dvije tehničke pogreške Diadore.



Čestitke ekipi Trogira na sjajnoj i srčanoj utakmici, te im želimo svu sreću u nastavku sezone.

Mi se okrećemo novim utakmicama, slijedi nam vikend pauza, a onda odlazimo na gostovanje Mislavu. I dalje smo u borbi za vrh, s jednakim brojem poraza kao i Sukošan.



STATISTIKA


FOTOGALERIJA

TEKST: KK Diadora

FOTO: Tomislav Pećarić - KK Diadora


155 views
bottom of page