top of page

Reakcija člana IOŽKS-a Tomislava Kabića na izjavu Željka Predovana u Zadarskom listu

Donosimo reagiranje člana IOŽKS-a i predsjednika KK Diadora Tomislava Kabića Željku Predovanu u vezi teksta u Zadarskom listu: „Nisam dizao ruku za Borac iz Čačka!“



Je li gospodin Željko Predovan gospodin i kakve to ima veze s Borcem iz Čačka?

Javno molim Željka Predovana da ne govori u moje ime i ime kluba kojega predstavljam – dosta je govorio.

Priopćenje Čišćenje vlastitog dvorišta, koje je KK Diadora objavila 2. travnja na klupskoj web-stranici i koje su prenijeli brojni portali i tiskovine, očito je snažno zainteresiralo zadarsku sportsku javnost, i ne samo zadarsku. No, nismo očekivali kako će jedan do kraja otvoren tekst biti okarakteriziran kao laž, kako ga je okarakterizirao Željko Predovan, član Izvršnog odbora Županijskoga košarkaškog saveza i njegov predstavnik u HKS-u. Dopustite mi stoga ponoviti ono što je napisano u priopćenju: „Poražavajuća je i činjenica da gosp. Željko Predovan, bivši predsjednik košarkaškog županijskog saveza, a sadašnji predstavnik tog saveza pri UO HKS-a, digne ruku za odluku (jednoglasna odluka) kojom su direktno pogođene tri članice saveza kojeg predstavlja. Naglašavamo da gosp. Predovan nije prisustvovao sjednici županijskog košarkaškog saveza proteklog mjeseca, opravdavajući se poslovnim obvezama, kao i ostali ini članovi izvršnog odbora košarkaškog županijskog saveza, a nije osjećao potrebu niti da elaborira članicama saveza, posebice pogođenim ovom odlukom, svoj postupak na UO HKS-a.“


Dakle, ni u kojem dijelu teksta gospodina Predovana nismo povezali s Borcem iz Čačka – ni u naslovu, koji glasi Čišćenje vlastitog dvorišta, niti u dijelu što se odnosi na njega, kako se on požalio u svome reagiranju Zadarskom listu, i vjerujemo kako Željko Predovan kao bivši gradski vijećnik te bivši predsjednik IOŽKS-a dobro zna kako KK Diadora i Tomislav Kabić nisu tako i toliko moćni da bi na ikakav način mogli utjecati na urednike portala i tiskovina, koji, naravno, naslove i opremu tekstovima daju sami.


Ne znam je li istina to što je Željko Predovan rekao Zadarskom listu da nije bio odsutan ni na jednom sastanku u posljednjih pet godina. Međutim, istina je kako se, nakon što je IOŽKS konstituiran 4. studenoga 2019. godine, mjesecima pokušavamo sastati te to dobro znam jer sam i sam član toga odbora. Dakle, Izvršni odbor Županijskoga košarkaškog saveza nije se sastao 5 (slovima: pet) mjeseci, a Predovan i još neki članovi IOŽKS u zadnji su tren otkazali svoj dolazak na sastanak koji se trebao nakon više neuspjelih pokušaja dogovora termina održati u ožujku. Ako se IOŽKS tako često sastajao u vrijeme dok mu je Predovan bio predsjednikom, a neki kažu kako se sastao kada se konstituirao i kada se raspustio, za što ipak mislimo kako su riječi zlobnika, onda i nije bilo preteško biti na svakom sastanku.


Pa je Predovan došao i do izjave: „Što se tiče odluke ŽKS-a ona u potpunosti stoji iza odluke HKS-a kao jedinim logičnim načinom da se prvenstva ponište. I to je u interesu hrvatskih i zadarskih klubova.“ Pitamo Željka Predovana: Koja je to odluka Županijskog košarkaškog saveza, odnosno njegova Izvršnog odbora, ako se on nije sastao od 4. studenoga 2019., a znamo kad se pojavio COVID-19? Tko ju je donio i na koji način? Jer ne samo što sam samo ja član Izvršnog odbora, to je i Dan Marinović iz KK Jazine Arbanasi, koji se također jasno odredio o odluci HKS-a. Ili je možda Predovan pomislio nakon četiri godine vladanja: Savez – to sam ja! A u 2020. godini za njega je i Savez kojega više nego očito samostalno predstavlja i najobičnija web-stranica, koju Savez i dalje nema, znanstvenofantastični film na programu televizije u boji.


I javno molim Željka Predovana da ne govori u moje ime i ime kluba kojega predstavljam - dosta je govorio. Konačno, to što je Diadora na diobi prvoga mjesta s jednakim brojem bodova i s boljom koš razlikom od Sukošana sada nije niti previše važno. Važno je da svi zajedno ostanemo psihički i fizički zdravi kako bismo što imali mesti. Stoga: Ostanimo doma.

Tomislav Kabić

Član IO ŽKS-a

Predsjednik KK Diadora

494 views
bottom of page