top of page

Sezona ozona?

Posljednji ovosezonski susret Dvozlatnih na Bilom Brigu donio je utakmicu koja ni o čemu nije odlučivala jer je poraz Diadore od Sveučilišta Omišu donio plasman u viši rang. A Solin, koji bi imao najbolju međusobnu razliku da se krug s Omišom i Diadorom zatvorio, u godini u kojoj slavi okruglih 50 godina života, igrački je oživio i NBA Bruna Šundova ne bi li ušao u viši rang te u drugom dijelu prvenstva nije izgubio niti jedan susret, pobijedivši u gostima i Omiš, izgubio je šansu za prvo mjesto jer su veteran Ivan Mimica i njegovi suigrači u međusobnim susretima imali bolju koš razliku.


Kako god u zadnjem kolu završio susret s Mislavom, u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni Diadora je rezultatski bila uspješna. Do utakmice sa Solinom, pogotovo kad je Sukošan u svojoj dvorani pobijedio vodeći Omiš, vrlo je ozbiljno kandidirala za prvo mjesto, a posebno zamilovanima Dvozlatni su se mogli osjetiti kod trijumfa nad Sukošanom gdje su doma iščupali ono što je izgledalo nemoguće dobiti. No velik broj ozljeda - ključna je bila ona kapetana Tomislava Troskota gdje je izgubljena prijeko potrebna dominacija ispod koša, odrazio se na rezultat u drugom dijelu pa je nakon visokoga poraza u Solinu izgubljen korak za dvokorak. Poraz protiv Sveučilišta, koje je momcima s Bilog Briga nakon Solina eventualno trebalo pomoći kako bi došli do sezone iz snova, donio je brojna pitanja.


Diadora je krojila i skrojila sam vrh tablice i ovogodišnjim sportskim rezultatom može biti zadovoljna. Nevažno je kome je njezin uspjeh smetao, a važno hoće li se u natjecateljskom smislu izvući pouke. Tko su ti prijatelji ne vidiš kada ti ide loše. Vidiš kada žanješ uspjeh.


Foto: Šime Zelić

134 views
bottom of page