top of page

Sukošan kao san

Ako Diadora u svojoj prvoj sezoni odmah uskoči u viši rang natjecanja, za što sada već postoje realni izgledi, morat će za to velike zasluge pripisati Sukošanu. Predvođeni iznimnim Antom Devićem, koji bi se radi svojih NBA dodavanja da je Indijanac sigurno zvao Krivo Oko, i Ivom Ticom Pavićem, koji bi s ozbiljnim treningom bez problema mogao u prvu petorku Zadra, Sukošanci su u prošlom kolu skinuli skalp dotad nepobjedivom Omišu i u petak na Bilom Brigu prosuli veliku prednost.


Diadorina pobjeda je to veća jer se mlada momčad trenera Darka Melnika digla iz mrtvih bez trojca koji je u prvom dijelu nosio njezinu igru: kapetana Tomislava Troskota, Roka Butića i Paola Marčeva. Nedostajao je i u prvom dijelu prvenstva jako bitni Anđelo Ivanov, a i Nikola Blažević, pojačanje za drugi dio sezone s reprezentativnim nastupima u mlađim dobnim kategorijama sredio je gležanj na prvoj utakmici u Trilju. Dvozlatni su na početku susreta bili toliko prepadnuti da je primjetan bio jedino Mario Pešut, koji je trenersku klupu zamijenio parketom. Ni iskusni Josip Mrkić i Niko Marin nisu bili od neke velike pomoći pa je predsjednik Diadore i njezin centar Tomislav Kabić nakon -11 na koncu prvoga poluvremena bio preljut te nikome od suigrača nije htio dati ruku.


I kada je sve naizgled bilo gotovo, lanci moranja što stvorili su moru kao da su odjednom popucali i mladci Diadore u run and gunu u manje od pet minuta stižu veliki zaostatak i na krilima publike preko Mateja Segarića i Marina Zrilića u produžetku dolaze do pobjede iz snova. Ono što posebno veseli jest što su sukošanski znalci, koji su u momčadi imali čak šest dvoznamenkastih, i mobitelima nakon utakmice svojim suparnicima slali iskrene čestitke. Momčad iz Zlatne luke ostala je velika i u porazu.


Nebojša Gunjević



186 views
bottom of page