top of page

U Omišu derbi sezone

Košarkaši Diadore sutra će gostovati u Omišu kod još uvijek neporaženog istoimenog domaćina, gdje će tražiti dva vrijedna boda u borbi za prvo mjesto u Drugoj ligi jug.


Zadatak neće biti nimalo lagan budući da je momčad Omiša poznata po tome što gaji izrazito napadački stil košarke u kojem iskače iskusni veteran Ivan Mimica s nestvarnim prosjekom od 31.4 poena po utakmici. Međutim, stručni stožer na čelu s trenerima Pešutom i Melnikom protekli je tjedan sa svojim igračima puno vremena posvetio radu na obrambenim zadatcima. Derbi kola između dvije vodeće momčadi Lige najavio je Roko Butić, koji s 12.6 koševa u prosjeku predvodi Entuzijaste:


"Cilj je što duže držati rezultatski priključak i pratiti ritam utakmice. Igru moramo svesti na pet na pet kako bi Omišu onemogućili lake koševe koje inače postižu u serijama i tako dokrajče protivnika. Moramo odigrati kvalitetnu obranu nad Mimicom i potruditi se da on ne dođe do lopte i pozicije za šut, jer jednom kad dođe do njega teško ga je više zaustaviti. Osim njega, velika je prijetnja i Zonjić."


Utakmica je na rasporedu u subotu u 18 sati u omiškoj sportskoj dvorani "Ribnjak".


Roko Butić i Matej Segarić

121 views
bottom of page