top of page

Vratimo Zadru košarku!



🔵⚫️ Entuzijazam kao svoje vrijednosti ističe poštenje, zajedništvo, predanost prema radu i društvenu solidarnost. Sve to, Diadora je u dvije godine uspjela pretočiti u djelo, doslovno.

Jedan naš poznati košarkaški trener iz Zadra, nedavno je javno zavapio kako u košarci kronično nedostaje entuzijasta i pametnih ljudi. U pravu je u potpunosti, entuzijasti bježe iz košarke zbog nedostatka sustava, a kad sustav i postoji, postavljen je tako da ubije voljni moment i najvećem košarkaškom mazohistu.



Međutim, Entuzijasti postoje! Ta mitska bića se nalaze na Bilom Brigu, u maloj dvorani, daleko od proračuna i daleko od sjaja kamera. Bez gradskih kuna do web stranice, fan shopa i društvenih mreža kojih se ne bi posramili niti puno veći i bogatiji klubovi, to su rezultati čistog entuzijazma.



Od ove sezone imamo i vlastiti juniorski pogon, a iduće sezone krećemo i s kadetima. Što se tiče seniora, svi u klubu duboko vjeruju da ćemo se naredne sezone natjecati u Prvoj ligi. Ambiciozan je to cilj koji smo si postavili i koji ćemo i ostvariti, usprkos svemu. U hodu smo oživjeli Ljetnu ligu koja je bila hit prošlo ljeto, a bit će hit i ovo ljeto, redovito organiziramo i podržavamo mnoge humanitarne akcije. Kao vrhunac sezone i pravo sportsko čudo bila je vrhunski organizirana kup utakmica, na Bilom Brigu protiv Šibenke.



Jedini smo košarkaški klub u Zadru u kojega se možete učlaniti i dobiti svoju iskaznicu, čudno za "grad košarke", ali eto, takva je trenutna situacija. Ovdje se ne radi o novcu, jer niti će Diadora propasti, niti će postati bogat klub zbog tih 100 kuna. Cilj članstva je okupljanje što više istinskih ljubitelja košarke (entuzijasta) na jednom mjestu, kako bi postali brojniji i jači te kako bi se vaše i naše ideje glasnije i jače čule.



Neki konačni projicirani cilj bi trebao biti da se košarka u Zadru vrati među građane, ali nažalost, ona je trenutno otuđena, luta izgubljena, u gradu košarkaških duhova. Stoga vas otvorena srca pozivamo da se učlanite u Košarkaški klub Diadora, neka naš put postane i vaš put, negdje košarkaško svjetlo mora ponovno zasjati, negdje se mora dogoditi povratak košarkaškim korijenima, neka to bude baš u Diadori. Vratimo Zadru košarku, čekamo vas!




39 views
bottom of page