top of page

Vrijeme je za Kup Krešimira Ćosića!

Nakon 5 odigranih kola Druge lige Jug, te odgođenom utakmicom sa KK Mislav, #Entuzijasti se okreću najdražem natjecanju - Kupu Krešimira Ćosića.

Nakon pobjede nad Pristanom (60:80) u pretkolu kupa, sastav Marija Pešuta u prvom krugu očekuje prvoligaš iz Splita, AKK Universitas. Biti će to zasigurno teška utakmica, jer se radi o razvojnoj ekipi KK Splita, koju čine mlade nade splitske i hrvatske košarke poput Ivana Perasovića, Bruna Rebića i Viktora Šarića. Ipak, naša momčad je u odličnoj formi, dosad je neporažena, igra dobro i vrijeme je da pokažu da i oni zaslužuju biti dio Prvoligaškog društva.


Stanje u momčadi ipak najbolje poznaje prvi trener ekipe Mario Pešut, koji je ove sezone fantastično posložio momčad, te u svakoj utakmici može računati na svih 12 igrača.


Do sada ste neporaženi, kakav je osjećaj te kakvo raspoloženje vlada u ekipi?

"Pobjede koje smo ostvarili do sada potvrda su da rastemo kao ekipa iz kola u kolo. Najveći razlog tome je pristup i odnos prema treningu kojeg su momci postigli i drže u kontinuitetu od početka priprema. Na to se veže zajedništvo i zdrava atmosfera u kojoj mladi igrači napreduju i svaki igrač koji je na raspolaganju grize na treningu. To je ono što mene najviše veseli i ostanemo li čvrsto s dvije noge na zemlji, nastavit će se odražavati na rezultatima."


Sljedeća utakmica u kupu, protivnik je AKK Universitas, kakvu utakmicu očekuješ te na što posebno valja obratiti pozornost?


"Pred nama je težak tjedan sa dvije jake utakmice, iako je ona sa Solinom za nas rezultatski od većeg značaja, ipak je Kup Krešimira Čosića za nas ogromna čast te ćemo u srijedu istrčati spremni baciti se na glavu protiv Universitasa. Ekipa koju čine vrlo talentirani juniori Splita vodi odličan trener Milan Karakaš te će za nas biti veliki izazov da odgovorimo na visok ritam utakmice i sve zamke koje nas čekaju."


Ima li ponekih promjena u sastavu ?


"Što se tiče sastava, najvjerojatnije smo do kraja sezone bez Tomislava Troskota koji je zadnjih par utakmica igrao preko boli te će morati na operaciju koljena. U srijedu mogu opet računati na povratnike Kurtu i Grbića, a za sastav konkurira i naš junior Paško Frančeskini koji je priključen seniorskim treninzima te se nametnuo svojim radom i trudom."


Za kraj, poziv navijačima...


"Pozivam sve naše navijače da nas podrže u srijedu u 21:00 u što većem broju. Obećavam im da ćemo ostaviti srce na terenu i siguran sam da uz njihovu podršku možemo nastaviti pobjednički niz!"

SVI NA BILI BRIG !!!

SRIJEDA, 21:00



HUMANITARNE AKCIJE


Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se odlukom Ujedinjenih naroda iz 1999. u znak sjećanja na sestre Mirabel iz Dominikanske Republike koje je zbog njihovih aktivnosti i borbe za demokraciju i pravdu 25. studenoga 1960. brutalno dao pogubiti diktator Rafael Trujillo.

U sklopu obilježavanja dana borbe protiv nasilja nad ženama, #Entuzijasti će na ovoj utakmici na licima nositi crvenu oznaku!

Obilježavanjem ovoga dana želi se ukazati na važnost senzibilizacije i osvještavanja javnosti o problemu nasilja nad ženama te doprinijeti jačanju odlučnosti žena da proživljeno nasilje prijavljuju kako bi se eventualno buduće nasilje spriječilo, a već počinjeno nasilje sankcioniralo na odgovarajući način.


Pomoć Zadarskom azilu Napominjemo kako naša akcija pomoći Zadarskom azilu i dalje traje, kutija za donacije bit će prisutna i na utakmici s Universitasom, učinimo lijepo djelo i pomognimo napuštenim životinjama kao i volonterima dobrog srca! Dobrovoljno darivanje krvi

U četvrtak, 5.12. od 16 do 18 sati u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci na Bilom brigu zajedno s prijateljima iz zadarske sekcije Hrvatskog zbora sportskih novinara i Humanitarne udruge “Antonio Jurjević” organiziramo dobrovoljno darivanje krvi!





115 views
bottom of page